top of page

Our Garden

Our natural method

Έχουμε επιλέξει να καλλιεργούμε οργανικά εκ των προτέρων. Απλώς έχει περισσότερο νόημα να καλλιεργούμε σε αρμονία με τη φύση παρά να καλλιεργούμε εναντίον της. Αν και η παροχή ενός καθαρού προϊόντος μας απασχολεί, η ποιότητα είναι ο βασικός μας στόχος που καθιστά την χρήση χημικών περιττή. Όταν ένα φυτό αρρωσταίνει, δεν το βλέπουμε ως πρόβλημα, αλλά ως ένδειξη ενός φυσικού ή πολιτισμικού λάθους που έχει κάνει ο αγρότης. Η θερμοκρασία, η υγρασία ή η θρεπτική πίεση κάνουν το φυτό αδύναμο και ευάλωτο σε επιθέσεις εντόμων ή μυκήτων. Ένα φυτό που καλλιεργείται σωστά στην κατάλληλη εποχή του χρόνου σπάνια θα υποστεί ζημιά. Η οργανική γεωργία προσφέρει επίσης οικονομικά πλεονεκτήματα, καθώς οι πρακτικές βελτιώνουν και δεν καταστρέφουν την ποιότητα του εδάφους μας, τα περισσότερα από τα εισροές μπορούν να παραχθούν από τον αγρότη, και το οικοσύστημα των αρπακτικών ζώων και εντόμων διατηρεί τους πληθυσμούς των παρασίτων υπό έλεγχο. Η οργανική γεωργία είναι, λοιπόν, μια μακροπρόθεσμη προοπτική που αποτελεί παράπλευρο όφελος της φροντίδας και της γνώσης που αφιερώνουμε στην παραγωγή των καλλιεργειών μας

Επιλέγοντας να καλλιεργούμε μόνο 1000 m2, θεωρούμε τη φάρμα μας μια σύγχρονη ερμηνεία των παλιών κηπουρών της αγοράς που τάισαν τις προηγούμενες γενιές μας. Προσαρμόζοντας τις απλές αλλά αποτελεσματικές μεθόδους τους, έχουμε αναπτύξει ένα γεωργικό μοντέλο που είναι τόσο βιώσιμο όσο και αναγεννητικό για το περιβάλλον, την υγεία μας και τις τοπικές οικονομίες.

Organic Fertility

Ο κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υγιές οικοσύστημα εδάφους. Είμαστε πολύ ενήμεροι για την εκπληκτική ικανότητα που έχουν οι μικροοργανισμοί και τα σκουλήκια να δημιουργούν, να παρέχουν και να διατηρούν μια ισχυρή γονιμότητα εδάφους, διατηρώντας το έδαφος ελαφρύ και πορώδες. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι τα μικρόβια και οι μύκητες είναι υπεύθυνοι για την παροχή περισσότερων από τα μισά θρεπτικά συστατικά των φυτών. Οι ρίζες των φυτών απελευθερώνουν ζάχαρες στο έδαφος, που προσελκύουν βακτήρια και μύκητες, οι οποίοι με τη σειρά τους διασπούν και μεταφέρουν τα θρεπτικά συστατικά στις ρίζες των φυτών. Για το λόγο αυτό, όταν ταΐζουμε τα φυτά μας, πρώτα ταΐζουμε το έδαφος μας. Ο κομπόστ είναι ένα συστατικό που προσθέτουμε άφθονα στο έδαφος μας, καθώς προσθέτει πολλή οργανική ύλη, πολλά πράγματα για αποσύνθεση και πολλά δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς. Αυτό δημιουργεί τον ιδανικό βιότοπο για ένα υγιές οικοσύστημα εδάφους.

A regenerative system

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργούμε σε ένα μέρος που δεν έχει δει ποτέ το φως της σύγχρονης γεωργίας. Είναι μια καθαρή και όμορφη αρχή και σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι. Για το λόγο αυτό, στοχεύουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες εξωτερικών εισροών να ρυπάνουν το έδαφος. Η περισσότερη γονιμότητα του εδάφους μας προέρχεται έτσι από τη γεωργία. Χρησιμοποιούμε πολλές οργανικές καλύψεις, ανακυκλωμένες από προηγούμενες καλλιέργειες, και πλαστικές μουσαμάδες (μια μη τοξική πολυαιθυλενική πλαστική μεμβράνη (C2H4)n) για να καλύψουμε και να τερματίσουμε τις προηγούμενες καλλιέργειες. Αυτό μας επιτρέπει όχι μόνο να αφαιρούμε μια καλλιέργεια χωρίς να αναστατώνουμε το έδαφος, αλλά και να ανακυκλώνουμε όλη την φυτική και ριζική ύλη ως κομπόστ στο έδαφος.

The biointensive approach 

Το βασικό πλεονέκτημα της διατήρησης των πραγμάτων μικρών είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς τρακτέρ. Αυτό μας δίνει τρία βασικά πλεονεκτήματα: Χώρος, σωστή διαχείριση του εδάφους και λιγότερες εξωτερικές εισροές. Χωρίς τρακτέρ, τα φυτά μπορούν να φυτεύονται πολύ πιο κοντά το ένα στο άλλο, καθώς αποφεύγονται τόσο οι φυσικές περιορισμοί της ζιζανιοκτονίας όσο και οι αρνητικές επιπτώσεις της συμπίεσης του εδάφους. Χρησιμοποιώντας σωστή ελάχιστη καλλιέργεια, σε αντίθεση με το όργωμα ή την περιστροφική καλλιέργεια, το έδαφος διατηρείται ελαφρύ και πορώδες, χωρίς να δημιουργούνται σκληρές επιφάνειες, να καταστρέφονται οι συσσωματώσεις του εδάφους ή να αναστατώνονται τα σκουλήκια και οι μικροοργανισμοί. Βασικά, επισημαίνεται η βιολογική καλλιέργεια πάνω από τη μηχανική καλλιέργεια, διαταράσσοντας το έδαφος όσο το δυνατόν λιγότερο και επιτρέποντας στο οικοσύστημα του εδάφους να κάνει τη δουλειά του. Έτσι, οι ρίζες μπορούν να αναπτυχθούν βαθύτερα και να ανταγωνίζονται λιγότερο για οριζόντιο χώρο, επιτρέποντάς τους να φυτεύονται πιο κοντά. Αυτό δημιουργεί μια φυσική σκιά που απομονώνει τα ζιζάνια, δημιουργεί ένα μικροκλίμα για τα ευεργετικά έντομα και προστατεύει το έδαφος από τον ήλιο και τη βροχή. Το δροσερό και υγρό έδαφος γίνεται έτσι ένας τέλειος βιότοπος για μικροοργανισμούς που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα φυτά, διατηρούν τις πληθυσμούς παρασίτων υπό έλεγχο και διατηρούν τη δομή του εδάφους. Αυτή η προσέγγιση είναι γνωστή γενικά ως η προσέγγιση βιοεντατικής γεωργίας και έχει καταστεί το σταθερό σύστημα παραγωγής για τη βιολογική γεωργία μικρής κλίμακας.

Minimal Tilage

Πάνω από όλα, σεβόμαστε το οικοσύστημα του εδάφους μας. Το σύστημα μόνιμου κρεβατιού που χρησιμοποιούμε εξασφαλίζει ότι δεν πατάμε ποτέ στο έδαφος ούτε το συμπιέζουμε. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους είναι ευαίσθητοι σε αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, είναι επιβλαβές να αναστρέφουμε τα στρώματα του εδάφους. Αντί για ένα βαρύ και ακριβό τρακτέρ, χρησιμοποιούμε μια ευρεία φρέζα για να προετοιμάσουμε το έδαφος μας. Αυτό το εργαλείο σκάβει βαθιά και αερίζει το έδαφος χωρίς να το ανατρέπει ή να το γυρίζει. Εξασφαλίζει επίσης ότι το έδαφος μας δεν συμπιέζεται και καθιστά ολόκληρη τη λειτουργία της φάρμας μας πολύ πιο βιώσιμη. Επίσης, δεν θέλουμε να ενοχλούμε τον πιο σκληρά εργαζόμενο οργανισμό στη φάρμα μας, το σκουλήκι της γης. «Τα λιπάσματα σκουληκιών (ή τα περιττώματα σκουληκιών) είναι 50% πλουσιότερα σε οργανική ύλη από το έδαφος που δεν έχει περάσει από σκουλήκια... Τα οφέλη δεν σταματούν εκεί... τα λιπάσματα σκουληκιών είναι μέχρι και επτά φορές πιο πλούσια σε φωσφορικά άλατα από το έδαφος που δεν έχει περάσει από σκουλήκι, και μπορούν να εναποθέσουν εκπληκτικά 10 έως 15 τόνους λιπάσματος ανά στρέμμα στην επιφάνεια ετησίως». Για να το θέσουμε σε πλαίσιο, εφαρμόζουμε 10 τόνους κομπόστ ή οργανικής ύλης που παράγεται στη φάρμα ανά στρέμμα το χρόνο

bottom of page